Snart ska jag iväg och rida, känns sådär i och med att det spöregnar... :( Hoppas det inte regnar mellan 15-17...
Här är receptet och mitt resultat för er som också vill bli mer inspirerade att laga ny mat.
Ikväll ska vi prova en ny korvwok
Ost- och baconfyllda köttfärsbiffar - GI
Ett recept på jättegoda biffar, dessutom givetvis smidiga att tillaga.
Ingredienser
600 g nötfärs eller blandfärs
1 ägg
½ dl grädde
1 gul lök
Salt (beräkna ca 1 tsk salt/500 gr färs)
Peppar
1 vitlöksklyfta
1 paket bacon
Ädelost eller annan god ost du gillar, ca 1 tsk till varje biff
1 ägg
½ dl grädde
1 gul lök
Salt (beräkna ca 1 tsk salt/500 gr färs)
Peppar
1 vitlöksklyfta
1 paket bacon
Ädelost eller annan god ost du gillar, ca 1 tsk till varje biff
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv löken. Blanda samman färs, ägg, grädde, lök, salt och peppar. Forma till 16 st biffar. Platta ut dom ordentligt.
Hacka vitlöken och klipp ner bacon i mindre bitar.
Stek bacon och lägg mot slutet ner den hackade vitlöken,
Lägg i bacon, vitlök, ost, "vik ihop" biffen och platta till den igen.
Bryn hastigt så biffarna får färg.
Ställ dem därefter i ugnen ca 20 minuter.
Riv löken. Blanda samman färs, ägg, grädde, lök, salt och peppar. Forma till 16 st biffar. Platta ut dom ordentligt.
Hacka vitlöken och klipp ner bacon i mindre bitar.
Stek bacon och lägg mot slutet ner den hackade vitlöken,
Lägg i bacon, vitlök, ost, "vik ihop" biffen och platta till den igen.
Bryn hastigt så biffarna får färg.
Ställ dem därefter i ugnen ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar