tisdag 10 juli 2012

Ost- och baconfyllda köttfärsbiffar

Eftersom jag är ledig om dagarna tänka jag att jag skulle prova lite nya maträtter då jag har mer tid och ork än till vardags. Igår blev det köttfärsbiffar. Enligt receptet GI, då utan pasta, men den delen sket jag i. Pasta ska de vara. Var faktiskt goda men nästa gång ska vi inte platta till dem efter vi fyllt dem, de blev nämligen lite torra. Jag tog en mild ädelost i och med att jag inte är så förtjust i detta, men i denna rätt hade nog till och med jag klarat av det ;) Serverades med massor av god sallad. MUMS!
Snart ska jag iväg och rida, känns sådär i och med att det spöregnar... :( Hoppas det inte regnar mellan 15-17...
Här är receptet och mitt resultat för er som också vill bli mer inspirerade att laga ny mat.
Ikväll ska vi prova en ny korvwok

Ost- och baconfyllda köttfärsbiffar - GI

För 4 personer.
Ett recept på jättegoda biffar, dessutom givetvis smidiga att tillaga.  
 
Ingredienser
600 g nötfärs eller blandfärs
1 ägg
½ dl grädde
1 gul lök
Salt (beräkna ca 1 tsk salt/500 gr färs)
Peppar
1 vitlöksklyfta
1 paket bacon
Ädelost eller annan god ost du gillar, ca 1 tsk till varje biff
 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Riv löken. Blanda samman färs, ägg, grädde, lök, salt och peppar. Forma till 16 st biffar. Platta ut dom ordentligt.

Hacka vitlöken och klipp ner bacon i mindre bitar.
Stek bacon och lägg mot slutet ner den hackade vitlöken,

Lägg i bacon, vitlök, ost, "vik ihop" biffen och platta till den igen.

Bryn hastigt så biffarna får färg.
Ställ dem därefter i ugnen ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar