fredag 13 juli 2012

Det blev lite ändrade planer..

När Johan kom hem i onsdags började han med att han var ledig på torsdagen. Jag vill åka nånstans säger han. Han vill ta husvagnen till Lidköping över dygnet. Sagt och gjort, vi fixade så att katterna fick mat på torsdagsmorgonen (tack Emma) och sen åkte vi. Vi gick på restaurang och åt mat, jag åt en kycklingtoast med fetaostcreme, fullt godkänt och Johan Black and white. Sen gick vi till campingens restaurang och tog en cider/öl och lyssnade lite på karaoke. Det var en liten donna som sjönt eye of the tiger väldigt bra. På morgonen tog vi frukostbuffé på samma camping och sen checkade vi ut för att sedan gå mot centrum och ta en fika. Då ringde Johan och Carro som var i närheten, de åkte in och mötte oss och vi fikade tillsammans. Då kom regnet, en riktigt regnskur. Vi gick tillbaka till bilarna, och bytte tillbaka så fick ta hem vår bil. Jag körde faktiskt en bit med husvagnen för att prova på lite. Gick nog bra, kraschade inte :P

Väl hemma lagade vi kycklingwoken som vi skulle gjort dagen innan och sen åt vi hemmagjord laktosfri chokladglass med polly.  MUMS!

Nu gör jag iordning efterrätten som är vår del av halv åtta hos oss på lördag. Sen ska vi till stan och hämta pass, Johans nya glasögon, skaffa presentkort till hans kusin med mera.

Kycklingwok

Ingredienser

½ dl cashewnötter
3 ½ dl kall kycklingbuljong
2 msk apelsinjuice
2 msk ljus soja
2 tsk maizena
2 tsk sesamolja
4 kycklingfiléer á 170gr var
1 grön paprika
4 scharlottenlökar
1 stor morot
2 msk olja
2 ½ dl böngroddar

Gör så här

Rosta nötterna i en torr wok eller stekpanna ca 3 minuter, tills de blivit lätt rostade. Ställ dem åt sidan. Blanda buljong, apelsinjuice, soja, maizena och sesamolja väl i en liten skål och ställ åt sidan.
Putsa kycklingfiléerna och skär dem i lagom stora bitar. Halvera, kärna ur och skär paprikan i fina strimlor. Hacka löken. Skala moroten och finstrimla den.
Hetta upp oljan i en wok och lägg i kycklingen. Woka tills kycklingen är väl brynt ca 6 minuter.
Tillsätt grönsakerna till kycklingen och woka ytterligare 3 minuter. Rör ner såsen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 2-3 minuter tills såsen tjocknar. Tillsätt de rostade nötterna och servera woken genast.
 
För oss blev det lite annorlunda, Jag fick först för mig att det skulle vara röd paprika, sen hittade jag bara en halv grön,och sedan den hela, så det blev en del. jag tog även mer nötterm mindre lökar, hittade inte alla samt att vi blandade i nudlar samtidigt som nötterna. Blev faktiskt gott. Jag fick nog inte såsen så tjock som den borde ha blivit.
 
Provade även att göra ett nyttigt mellanmålsnack som faktiskt är gott:
Energibars
25-30 st
4 ägg
600 g osötad granola
1 dl tranbär (bytte ut till blåbär)
½ dl pinjenötter (hade inga, så struntade i dessa)
2 dl blandade frön, t ex pumpakärnor, solrosfrö
Sätt ugnen på 175°C. Vispa äggen och blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Klä en plåt med höga kanter med bakplåtspapper och fördela blandningen på plåten. Ugnsbaka i ca 15 min. Låt svalna och skär sedan i bitar.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar