Väl hemma lagade vi kycklingwoken som vi skulle gjort dagen innan och sen åt vi hemmagjord laktosfri chokladglass med polly. MUMS!
Nu gör jag iordning efterrätten som är vår del av halv åtta hos oss på lördag. Sen ska vi till stan och hämta pass, Johans nya glasögon, skaffa presentkort till hans kusin med mera.
Kycklingwok
Ingredienser
½ dl cashewnötter3 ½ dl kall kycklingbuljong
2 msk apelsinjuice
2 msk ljus soja
2 tsk maizena
2 tsk sesamolja
4 kycklingfiléer á 170gr var
1 grön paprika
4 scharlottenlökar
1 stor morot
2 msk olja
2 ½ dl böngroddar
Gör så här
Putsa kycklingfiléerna och skär dem i lagom stora bitar. Halvera, kärna ur och skär paprikan i fina strimlor. Hacka löken. Skala moroten och finstrimla den.
Hetta upp oljan i en wok och lägg i kycklingen. Woka tills kycklingen är väl brynt ca 6 minuter.
Tillsätt grönsakerna till kycklingen och woka ytterligare 3 minuter. Rör ner såsen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 2-3 minuter tills såsen tjocknar. Tillsätt de rostade nötterna och servera woken genast.
För oss blev det lite annorlunda, Jag fick först för mig att det skulle vara röd paprika, sen hittade jag bara en halv grön,och sedan den hela, så det blev en del. jag tog även mer nötterm mindre lökar, hittade inte alla samt att vi blandade i nudlar samtidigt som nötterna. Blev faktiskt gott. Jag fick nog inte såsen så tjock som den borde ha blivit.
Energibars
25-30 st
4 ägg
600 g osötad granola
1 dl tranbär (bytte ut till blåbär)
½ dl pinjenötter (hade inga, så struntade i dessa)
2 dl blandade frön, t ex pumpakärnor, solrosfrö
Sätt ugnen på 175°C. Vispa äggen och blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Klä en plåt med höga kanter med bakplåtspapper och fördela blandningen på plåten. Ugnsbaka i ca 15 min. Låt svalna och skär sedan i bitar.
25-30 st
4 ägg
600 g osötad granola
1 dl tranbär (bytte ut till blåbär)
½ dl pinjenötter (hade inga, så struntade i dessa)
2 dl blandade frön, t ex pumpakärnor, solrosfrö
Sätt ugnen på 175°C. Vispa äggen och blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Klä en plåt med höga kanter med bakplåtspapper och fördela blandningen på plåten. Ugnsbaka i ca 15 min. Låt svalna och skär sedan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar